(©MN Press)
(©MN Press)

Reprezentativna sezona nije završena, klupska već počinje: Partizan i Jedinstvo kreću u odbranu titule

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 12:22

Danas na programu prve utakmice Superlige za odbojkašice i odbojkaše u novoj takmičarskoj godini

Dugačka reprezentativna sezona i dalje traje, a već je došlo vreme da počnu utakmice u Superligi Srbije. Osmina finala Kupa je odigrana prošlog vikenda, u sredu su se odbojkašice borile za Superkup, a danas će startovati domaće prvenstvo.

U muškoj konkurenciji od 17.00 časova na teren će izaći Partizan i Karađorđe u Masteru, a dva sata kasnije u Subotici će snage odmeriti igračice Spartaka i Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Sve je spremno za start... Titulu će braniti odbojkaši Partizana i odbojkašice Jedinstva, a ostali timovi će pokušati da ih skinu sa trona. Biće to težak zadatak jer aktuelni šampioni ulaze u novu sezonu kao favoriti pre svega zbog zadržavanja kostura ekipe.

Ako krenemo od muške konkurencije - crno-beli brane sva tri trofeja. Naredne nedelje će igrati sa Vojvodinom Superkup (četvrtak u Kruševcu), u Kupu su već napravili jedan uspešan korak protiv Vranja, dok ih start domaće lige čeka danas. Bojan Janić je poslednjih godina doveo Partizan do velikih uspeha, a istim stazama će pokušati da nastavi i ove sezone.

Kapiten i najbolji igrač tima Milija Mrdak je ostao, baš kao i važne karike Luka Tadić i Novica Bjelica. Vratio se Lazar Marinović, došli su iz Ribnice Predrag Bićanin i Miloš Krsteski. Ovaj tim ne samo da bi trebalo da bude veoma opasan u domaćim vodama, nego će imati priliku za napredak i u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Vojvodina počinje jednu novu priču - sa mladim timom, sa novim trenerom Markom Narančićem, sa manjim ambicijama nego ranije... Zvezdu i Spartak su takođe sa novim stručnjacima na klupi. Crveno-bele će voditi Ivica Jevtić, a Subotičane Raško Jovanović. Radnički će nastaviti misiju sa Aleksom Brđovićem, koji će moći da računa na iskusna pojačanja poput dizača Ivana Kostića, primača servisa Filipa Stoilovića... Kragujevčani ulaze sa visokim ambicijama, a mesto u vrhu će sigurno želeti i Crvena zvezda, Spartak, Vojvodina... Kao i uvek favoritima će pokušati da pomrse račune ekipe poput Ribnice, Mladog radnika... Tu su i Karađorđe, Takovo, Jedinstvo. Novajlije u ligi su Borac Starčevo i Niš. Ta dva kluba će pokušati da ostanu u elitnom društvu.

Kod odbojkašica - slični timovi će biti glavni pretedenti na najviši plasman kao i prošle sezone - Jedinstvo, Ub, Železničar, Crvena zvezda, eventualno TENT.

Pazovčanke su napravile pravi zalet uzele su Superkup, čeka ih teška grupa u Ligi šampiona, a i veliki izazovi na domaćoj pozornici. Otišla je iz kluba kapiten Isidora Kockarević, stigla je kao zamena Una Vajagić. Postava je ostala skoro ista, što će sigurno biti velika prednost za odbojkaškog stručnjaka Jova Cakovića.

Železničar je ostao bez važnih karika Ane Antonijević i Aleksandre Uzelac, baš kao i Ub bez Slađane Erić, Aleksandre Gligorić, Bojane Čelić... Iz Crvene zvezde su otišle takođe bitne igračice - Ana Lazarević, Božica Marković, Ane Kleger, Tara Taubner, Isidora Rodić, Katarina Čanak...

TENT je doveo novog trenera - Igora Žakića, dok je Crvena zvezda vratila Milana Gršića.

Bez obzira na velike promene - ti klubovi će ostati glavne pretnje Jedinstvu. Zvezdu će predvoditi dizač Ana Jakšić, na Ub je stigla nekadašnja reprezentativka Jovana Janković (devojačko Vesović), Železničar je doveo Jovanu Zelenović (trenutno povređena), Kseniju Tomić, Emiliju Žakić...

U Spartak su stigle Slađana Erić i Tijana Milojević, u Partizan Isidora Rodić - koja neće biti srednji bloker, već primač servisa. Ta dva kluba će se boriti za plej-of. Radnički i Klek su došli iz Prve lige - pa njih čeka možda i najteži zadatak - izboriti opstanak u Superligi. Slična borba čeka i Inđiju, Srem, Omladinac.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠE

Prvo kolo

Petak

17.00: Partizan - Karađorđe

19.00: Mladi radnik - Ribnica

Subota

18.00: Takovo - Radnički

18.00: Niš - Borac Starčevo

18.00: Vojvodina - Jedinstvo Stara Pazova

11. oktobar: Crvena zvezda - Spartak Subotica

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠICE

Prvo kolo

Petak

19.00: Spartak Subotica - Crvena zvezda

Subota

18.00: Ub - Klek

19.00: Jedinstvo - Železničar

19.00: TENT - Radnički Beograd

19.30: Inđija - Partizan

Nedelja

18.00: Omladinac - Srem


tagovi

OK PartizanOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciŽOK Jedinstvo Stara PazovaŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara